Over mij

Even voorstellen

Mijn naam is Paulien Hanckmann. Geboren in de zuid-limburgse plaats Sittard en nu woonachtig in Sevenum samen met mijn vriend en twee zoontjes.

Mijn werkzame leven ben ik begonnen als bouwkundig constructeur. Ik  ben hier 7 jaar werkzaam in geweest. Tot bij mij de knop om ging. Ik voelde me niet echt op mijn plek. Had al een keer een burn-out ervaren en merkte een soort constante werkstress die op vrije dagen en weekenden nooit helemaal naar 0% leek te zakken. Met collega's onderling fantaseerden we weleens wat je zou doen met de hoofdprijs in de loterij. En mijn diepste wens op zo'n moment was een jaar vrij van de verplichting om te moeten werken. Daar is mijn ontdekkingsreis mee begonnen.

 

Ik heb de sprong gewaagd en een sabbatical volgde (zonder de loterij te winnen trouwens). Na een aantal maanden sabbatical werd ik zwanger (na jaren van proberen). Dit was een diepe hartewens die nu eindelijk vervuld werd. Voor mij was dit alleen maar een bevestiging dat ik de juiste keuze had gemaakt. Wanneer je je hart volgt, komen je dromen uit. Mijn lijf kreeg eindelijk de kans om rust te ervaren tijdens de sabbatical. Dit schepte ruimte voor mijn eerste zoon en later ook mijn tweede zoon. Door deze jaren heen ben ik me gaan realiseren hoe magisch je lijf kan zijn. Als je goed op je eigen signalen let, kan je lichaam veel meer creëren en helen dan je voor mogelijk had gehouden.

 

Tijdens de sabbatical wilde ik me verder ontwikkelen op het spirituele/energetische vlak. Omdat ik voor het eerst in mijn leven nog geen vast uitgestippeld pad voor me zag, ben ik diverse cursussen en opleidingen gaan volgen om te voelen wat mijn volgende stuk van deze reis zou zijn. Een intuïtieve ontwikkeling en healing opleiding, een aantal (stilte)retraiteweekenden en retraites online, maar ook een studie orthomoleculaire voeding en suppletie en The Journey weekenden, zijn onder andere de revue gepasseerd. De keuze voor orthomoleculaire voeding en suppletie leek mij vooraf echt een goede keuze (ik was tenslotte veel met eten bezig in mijn dagelijks dingen). Maar juist deze keuze bleek niet met mijn gevoel overeen te komen maar meer met mijn hoofd gemaakt. Dat is een heel verschil met de healing opleiding. Tijdens het eerste blok van de healing opleiding voelde ik zo'n sterke 'Ja, dit is het', dat ik wist dat ik mijn pad voor mijn volgende deel van mijn reis gevonden had. Op dat moment heb ik ook mijn eerste blog geschreven (deze kun je hier lezen). Ik voel zo sterk dat ik hier met een missie gekomen ben en op de goede weg beland ben.

Naast de studie en cursussen ben ik werkzaam geweest in een kledingwinkel. Dit was voor mij een leerzame ervaring. Hier merkte ik dat mijn kwaliteiten om echt contact met mensen te leggen nog meer op.  Het ging me natuurlijk af om juist met klanten die bijvoorbeeld een beperking hadden echt in contact te komen en ze te zien als dit mooie mens wat ze van binnen zijn. Juist de mensen die zich niet gezien voelden spraken me aan om te helpen. En dat raakt ook aan de missie die ik heb.

 

Mijn zielsmissie die ik met Vlindervrij Leven wil uitdragen is:

Ik wil vrouwen die in het leven zich overdonderd voelen, zichzelf kwijt zijn geraakt onderweg, begeleiden in het terugvinden van jezelf en het durven leven vanuit jezelf. Ik wil je de lichtheid van het leven weer laten voelen waarbij je zorgeloosheid, speelsheid, vrijheid en blijheid en het blije kind weer in je naar boven haalt. Dat je weer ervaart met verwondering te kijken naar de kleine dingen om je heen, dat je je gedragen voelt door het leven, zoals een vogel door de thermiek op de wind kan zweven en dus gedragen wordt, zonder zwaarte en moeten en hard werken, maar naar een vrije jij die hart wil werken. De ongeremdheid en de speelse grootsheid in je eigen mag weer naar boven komen. Alles is mogelijk en ja JIJ kan dat weer bereiken. Ik sta voor je klaar.